Berichten

Icom IC-7300 te zien in Rosmalen

HamshopDe nieuwe Icom IC-7300 zendontvanger zal te zien zijn op de radiovlooienmarkt in Rosmalen. Dat laat Marcus (PA2DB) van Hamshop.nl weten. Eind deze maand verwacht de leverancier de 1e batch zendontvangers (zeer) beperkt uit te kunnen leveren aan klanten. De prijs is inmiddels vastgesteld op 1369 euro.

Lees meer

Radiovlooienmarkt: Let op zakkenrollers

Autotron-LogoOver een paar dagen vind de 39e radiovlooienmarkt plaats in Rosmalen. Met een 5000 bezoekers is dit ’s lands grootste markt voor radiozendamateurs. Helaas hebben de afgelopen jaren ook andere gasten de markt weten te vinden. En daarbij bedoelen we niet de draadloze helicopters (leuk om een hulpdraad in de boom te hangen) of de Indiaan die kleding verkoopt.

Lees meer

DMR-repeater bij Radiovlooienmarkt

DMRTijdens de 39e Landelijke Radiovlooienmarkt die op 15 maart a.s. tussen 09.00 en 15.30 uur plaatsvindt zal een DMR-repeater geplaatst worden. Door samenwerking tussen enkele zendamateurs en een leverancier kunnen DMR-demonstraties gegeven worden in de Autotron. Het is de bedoeling de repeater aan te sluiten op het landelijke netwerk, zodat van binnen de hal verbindingen naar andere repeaters gemaakt kunnen worden.

Lees meer

Evenementen

Landelijke Radiovlooienmarkt

Op zaterdag 21 maart 2020 zal VERON afdeling Den Bosch de voor de 45e keer de Landelijke Radiovlooienmarkt in Rosmalen organiseren. Met bijna 5.000 bezoekers en ruim 300 standhouders is dit de grootste markt voor zendamateurs in Nederland (en België). Vorig jaar kwamen de standhouders uit 10 verschillende landen naar Rosmalen toe.