Radiokampweek Jutberg 2018

Met de beslissing van het comité van de Radiokampweek om in 2018 te verhuizen naar Streekpark Klein-Oisterwijk, is een vacuüm ontstaan bij sommige (ex-)deelnemers. Voor hen zijn de Jutberg en Radiokampweek onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen en  op 13 december 2017 de stuurgroep Radiokampweek-Jutberg opgericht. Er zal op initiatief van deze groep een kleinere versie van de aloude Radiokampweek, zij het onder een andere naam, plaatsvinden van vrijdag 4 mei tot en met zondag 13 mei 2018 op de Jutberg. Vanuit de Jutberg is gebleken dat er absoluut voldoende draagkracht is om daar aan zendamateurisme gelieerde activiteiten in de periode rond Hemelvaart te blijven organiseren. Er is een voorlopig programma opgesteld. Mensen die deel willen nemen, kunnen zelf contact opnemen met de Jutberg voor accommodatie. Uiteraard kan dit ook na overleg met de stuurgroep.

De stuurgroep Radiokampweek-Jutberg bestaat uit: Wim van Zutphen      PA1L Thessa Wubbe         PA10628                                 Ruud Hobers          PE0RH Wilma Hobers         PE0WH                       Ilona Naaktgeboren   PA11283           Wilfred Kamer        PD1AMB  Iris Wubbe

Deze groep staat open voor alle nieuwe initiatieven en ideeën en ziet de verhuizing van het comité naar een ander park als een kans om met frisse moed hernieuwd door te gaan op de Jutberg. De middelen zijn momenteel nog beperkt, maar doel is om verbinding en groei te bewerkstelligen binnen de zendamateurs en bij sommige zendamateur-activiteiten ook andere Jutberg-bezoekers te betrekken. De Jutberg zelf staat hier zeer positief tegenover.

Er is een voorlopig, nog enigszins beperkt programma opgesteld. Dit is natuurlijk voor wijziging en aanvulling vatbaar en is daarbij mede afhankelijk van nadere inbreng en ideeën.

Dag                               Activiteit     Vrijdag 4 mei  2018               Aankomst Zaterdag 5 mei 2018               Gezamenlijke barbecue                     Zondag 6 mei  2018                Lezing over zendamateurisme met praktijkhoek      Maandag 7 mei 2018                Piepers rooien                 Dinsdag 8 mei 2018                Geocache event                                                                      Woensdag 9 mei 2018               Kinderactiviteit                                                         Donderdag 10 mei 2018             Uitje met rijdende VSM stoomtrein Beekbergen  Vrijdag 11/zaterdag 12 mei 2018   Dauwtrapjacht                                                           Zaterdag 12 mei 2018              Feestelijke afsluiting

De prijzen van de accommodaties voor 2018 op de Jutberg zijn bekend. U kunt zelf contact opnemen met de Jutberg voor beschikbare objecten, plaatsen en reserveringen.

Meer info: www.radiokampweek-jutberg.nl.

6 antwoorden
 1. Johan, PA0JAZ
  Johan, PA0JAZ zegt:

  Nu nog een radiokampweek ook ergens op een camping in Drente en we zijn nog beter verdeeld! Ik neem niet aan dat de vlag van de VRZA mee gaat naar Laag-Soeren?????

  Beantwoorden
  • Ruud
   Ruud zegt:

   Ik heb wel een vlag en een banner, dus kan dat desgewenst mee hoor 😉
   Maar dat is dus niet waar het om gaat. Er is gewoon een groepje “verknocht” aan de Jutberg en omgeving.
   En in mijn persoonlijke geval ook aan de daar voor mij beschikbare accomodatie die in mijn optiek een schril contrast vormt met het nieuwe alternatief. Neemt niet weg, dat ik ook de verhuizers een loeigoeie RKW wens op de nieuwe locatie.

   Beantwoorden
 2. PD2MV / Mario
  PD2MV / Mario zegt:

  Hallo allemaal,

  Ik had vorig jaar begrepen dat de VRZA een andere lokatie moest gaan zoeken, omdat “de Jutberg” niet langer accomodatie wilde zijn voor de Radiokampweek. Dit geeft toch weer een heel andere kijk op de zaak.

  PD2MV / Mario.

  Beantwoorden
 3. Mario Vanacker
  Mario Vanacker zegt:

  Hallo,

  Ik had vorig jaar begrepen dat de VRZA een andere lokatie moest gaan zoeken, omdat “de Jutberg” niet langer accomodatie wilde zijn voor de Radiokampweek. Dit geeft toch weer een heel andere kijk op de zaak.

  PD2MV / Mario

  Beantwoorden
  • Ruud.
   Ruud. zegt:

   Nee hoor! Het is geen kwestie van afsplitsen. Er is een groepje recreanten die de voorkeur geeft aan de ene camping boven de andere camping. Verder no big deal. Er is ook geen oorlog of zo. Iedereen is vrij om te beslissen of hij of zij deel wil nemen aan een radiokamp. Er is geloof ik ook nog een pinksterkamp, en door het jaar heen hoor ik ook van andere radioamateurs dat ze elkaar op nog heel andere campings ontmoeten. Prima toch? Ik hoop vanaf de Jutberg eventueel nog wel een verbinding te maken met de RKW in Oisterwijk. Dat lijkt me leuk, want daar zitten dan toch weer veel mensen die ik jarenlang op de Jutberg heb ontmoet.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!