Icom IC-9700 in februari 2019 leverbaar

Icom’s langverwachte opvolger van de IC-910 is de IC-9700. Deze is gebaseerd op SDR-techniek (downconversie op 23cm) en is begin februari 2019 leverbaar, laat Hamshop weten. De zendontvanger lijkt erg veel op de IC-7300 met als grootste verschil de netwerkaansluiting waardoor deze zendontvanger met de RS-BA1-software remote te bedienen is zonder tussenkomst van een computer alsook de 10 MHz ingang voor frequentiestabiliteit. Al zal dat laatste enkel nodig zijn voor mensen die op 23cm aan EME doen.

De IC-9700 heeft een voorlopige adviesprijs van 1995 euro. Klanten die zich deze maand via een pre-order opgeven bij Hamshop krijgen daarbovenop nog een korting.

14 antwoorden
    • Randy
      Randy zegt:

      Duur is relatief. Een Icom IC-9100 met 23cm module en roofing filters kost 3.500 euro. En dan zonder 10 MHz in of netwerkaansluiting. Met dat in het achterhoofd heeft Icom het erg goed gedaan. Oke. Je krijgt er de HF-banden bij maar de meeste VHF/UHF mensen die ik ken, zullen die enkel gebruiken om een transverter aan te sturen.

  1. Arthur-PD1ZON
    Arthur-PD1ZON zegt:

    Het kost wel geld maar het bedrag lijkt mij niet onoverkomelijk, ben er erg benieuwd naar.
    Hopelijk gaan ze de lanceerdatum niet tig keer vooruitschuiven, want de set had nu al op de markt moeten zijn.

    • Ray
      Ray zegt:

      Beter goed engineeren dan te snel op de markt, zie b.v. de FT991 van Yaesu.

  2. Ron
    Ron zegt:

    Ik vind hem ook aardig duur.. als je bedenkt dat je “maar’ een 3-bander krijgt voor bijna 2000 Euris..

    Ik had eigenlijk verwacht dat ie ongeveer rond de ic 7300 prijs zou zitten -dus kleine 900 minder!( die heeft namelijk alle hf banden + 4 en 6 mtr.. )

    En zeker met de wetenschap dat tegenwoordig alles voor die hogere freqs nauwelijks de meerkosten zijn…

  3. MPX
    MPX zegt:

    Prijs valt nog mee gezien het feit dat 23cm standaard is, dat wordt dadelijk een verhoogde activiteit op 23cm en niet alleen van F amateurs natuurlijk.
    Onder het mom van, wat je niet gebruikt raak je kwijt 🙂

    • Ray
      Ray zegt:

      23cm is leuk voor amateurs welke hoog en vrij staan met de antenne. Voor de meesten niet interessant denk ik. Zullen er niet zoveel van verkocht gaan worden als de 7300. Waarschijnlijk verklaard dit de prijs.

  4. Johan
    Johan zegt:

    Ik verwacht eveneens dat de IC-9700 niet zo’n vlucht zal nemen als de IC-7300. Mede omdat veel amateurs hoofdzakelijk op hf actief zijn. 23cm standaard is niet zo slim als je ziet wat er in het buitenland met de hoge frequenties gebeurd.

  5. Rob
    Rob zegt:

    Het voordeel van 23cm is dat daar niet zoveel van die amateurs zitten die de hele tijd aan het rekenen zijn “hoe interessant het is om ergens in te investeren” en “hoeveel het allemaal kost”.
    Meer de zendamateurs die het voor hun plezier doen, zeg maar. Wat minder die “we zijn toch allemaal piraat geweest” en “we willen meer mogelijkheden zonder moeite te doen” amateurs.

    Ik denk dat het een goed idee is om 23cm standaard in te bouwen. Die onderdelen voor 23cm kosten ICOM niet heel veel, en de hele mechanische opbouw om een losse module mogelijk te maken dat kost ook weer extra geld. Op deze manier ben je zeker goedkoper uit als je 23cm er bij wilt, en als het je niet interesseert zal het niet veel uitmaken.

    Wat wel handig was geweest is een aparte transverter in/uitgang en programmeerbare frekwentie offset(s), zodat je er transverters voor de nog hogere banden aan kunt knopen en gerieflijk gebruiken.

    • Stan PD5CN
      Stan PD5CN zegt:

      Je eerste 6 regels zijn ziekelijk, Wees blij dat jij de moord sterf van de centen en er niet op hoef te letten hoe je ze over de balk gooi. De rest van je artikel laat zien dat je ook verstandig kan nadenken.

      • Rob
        Rob zegt:

        Het gaat er niet om hoeveel geld de betreffende amateur heeft, maar om dat koele rekenen van “hoeveel kost dat dan per band”, “hoeveel qso’s kan ik maken per geinvesteerde euro” en “wat is het nut van het hebben van dit ding”.
        We weten allemaal dat het geen nut heeft. Het is een hobby. Het is wegsmijten van geld.
        Als je verbindingen wilt maken met de hele wereld voor zo weinig mogelijk geld, neem dan een telefoonabonnement of een internet aansluiting en een computer met skype ofzo.
        Dat kost je veel en veel minder geld, je hoeft niet te tobben met storing door PLC of whatever, je kunt altijd verbinding maken onafhankelijk van condities, je hoeft niet te strijden om een antenne te mogen plaatsen, en je hoeft niet te leren voor een examen en te balen dat je het volgende examen nog niet gehaald hebt.

        Maar nee wij hebben als hobby het zendamateurisme, wat met veel te veel moeite en voor veel te veel geld het doel van communicatie probeert te bereiken tegen de technische en maatschappelijke ontwikkelingen in. Omdat we het leuk vinden.
        Dan is het niet opbouwend om steeds “het is zo duur” in de mix te gooien of iedere uitgave te bekijken als een investering die nut moet opbrengen.
        Je kiest er zelf voor en als je het niet kunt betalen heb je wellicht gewoon niet de goede hobby gekozen?

Reacties zijn gesloten.