Evaluatie bovenregionale repeaters

Agentschap Telecom wil een evaluatie houden over de drie bovenregionale repeaters. Hiervoor is een uitnodiging verzonden naar vergunninghouders. Dat laten meerdere vergunninghouders aan Hamnieuws weten. Het is de bedoeling om een rondetafelgesprek te organiseren met een 15-tal houders van vergunningen, waaronder de drie houders van een vergunning voor een bovenregionale repeater.

Er zal een tweetal onderwerpen besproken worden, namelijk de Bovenregionale repeaters vs. regionale en of lokale repeaters en daarna het gedrag- en intruder problemen repeater(s). Over het laatste agendapunt schrijft de toezichthouder dat ‘reflecteren op dit fenomeen en de daarbij ontstane problematiek (houding en gedrag en intruden) wel aandacht vragen’.

De bijeenkomst zal worden gehouden in Amersfoort. Vergunninghouders hebben afgelopen week een uitnodiging ontvangen per e-mail en kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst. Indien er meer dan 15 aanmeldingen zijn dan zal de toezichthouder een selectie maken, omdat de ruimte beperkt is. Zij zal daarbij selecteren op regio en type vergunning. Aanmelden kan tot 15 maart.

15 antwoorden
 1. Koos
  Koos zegt:

  Ik zeg stekker eruit, en dan ook de zelfbenoemdebeheerder OKZ de registratie weg nemen, nadat ik gehoord heb hoe die meneer over nieuw geslaagde Novice amateurs denkt, en er zo minachtend over doet mag deze meneer zich absoluut geen amateur noemen! Dit over regionale repeater, zou mooi zijn als er alleen maar gebruik mag worden door mobiele station, maar helaas er zitten meestal dezelfde personen op die basis thuis zitten, en geen mogelijkheid bieden dat de mobiele station onder elkaar geen verbinding kunnen maken, dus dit doel slaat de plank radicaal mis……gewoon weer terug naar regionale repeaters dan is het probleem intruders grotendeels afgelopen…

  Beantwoorden
 2. Pasqual PD1PD
  Pasqual PD1PD zegt:

  Ik vind het concept geweldig, en heb veel respect voor de operators van deze netwerken.. Als AT mij de vraag stelt zal ik dit ook zeggen, en sinds we betalen is het hun probleem al die pgb’ers zonder leven uit de lucht te halen, we kunnen een handje helpen uiteraard, maar vind ze maar eens

  Beantwoorden
 3. Kees Polderman
  Kees Polderman zegt:

  Wat negatief commentaar tav bovenregionale repeaters betreft vraag ik me af waarom mensen die hier niet blij mee zijn hun mening aan anderen op willen dringen. Het is zo simpel, zet je set op een andere frequentie of zoek een andere hobby waar je je gezellig aan anderen kunt ergeren.

  Beantwoorden
 4. Stan PA8C
  Stan PA8C zegt:

  De repeater zijn slechts een middel die het mogelijk maken te communiceren. De gebruikers zijn diegenen die de toon bepalen en daar gaat het zéér regelmatig fout! Geef dan NIET de schuld aan het middel maar pak die gebruikers aan die het misbruiken of trachtten het systeem ten gronde te richten.

  Beantwoorden
 5. Thom
  Thom zegt:

  De bovenregionale repeaters zijn een hele mooie toevoeging aan onze hobby.

  Aan de ene kant zijn het -technisch gezien- enorm ingewikkelde systemen, en bieden ze voor de beheerders een prachtige manier om hun hobby te bedrijven. Anderszijds bieden ze voor de gebruikers een zeer mooie mogelijkheid om landelijk dekkende ronde’s te houden, gebruik te maken van meetnetwerk Baretta en om bijna overal met minimale middelen (mobiele telefoon, portofoon) toch QRV te zijn.

  Helaas maken verschillende intruders en gebruikers er een rommel van.

  Pak nou juist deze mensen aan, en niet het systeem!

  Beantwoorden
  • Rob
   Rob zegt:

   Deze luitjes geven juist weer mogelijkheden voor nieuwe experimenten!
   Als gebruiker van de bovenregionale repeaters kun je helpen door met min of meer geavanceerde oplossingen deze stoorsignalen te peilen. Bouw bijvoorbeeld zo’n dopplerpeiler van Lodewijk of de andere ontwerpen hiervoor, en ga op jacht. Of hang gewoon je FT817 om en neem een richtantennetje mee.
   Dat is de ware hamspirit. Niet mopperen op wat anderen wel of niet doen, maar zelf wat doen. Daar leer je ook veel meer van.

   Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Gisteren zijn een 20-tal beheerders (vergunninghouders) van verschillende repeaters bij elkaar gekomen om tijdens een zogenoemd ‘benen op tafel’ overleg met elkaar in discussie te gaan over enkele stellingen, voornamelijk gericht op de evaluatie van de (bovenregionale) repeater. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!