DMR-repeater PI1APD uitgeschakeld

Vandaag is de PI2NOS-ontvanger in Apeldoorn uitgeschakeld. Ook de DMR-repeater PI1APD is uitgezet. Dat schrijft een van de beheerders op Facebook. Dit omdat het opstelpunt in Apeldoorn niet meer gebruikt kan worden.

Eerder al werden zenders en ontvangers van PI2NOS in Noord-Nederland afgeschakeld, alsook delen van Zuid-Nederland waaronder de ontvanger in Breda. Hobbyscoop heeft eerder aangekondigd haar systemen deels af te gaan bouwen.

4 antwoorden
 1. Wilko
  Wilko zegt:

  Als een opstelpunt verdwijnt dan houdt allesop. Dat staat los van misbruik van PI2NOS…

  En ja, laat dat duidelijk zijn, misbruik zou afdoende te bestraffen moeten zijn binnen de wettelijk vastgelegde regelgeving. Het lijkt er op dat het AT onvoldoende uit de voeten kan met wat er nu aan regels bestaat. Het lijkt dus tijd daar verandering te brengen. Uiteraard zowel voor houders van een zendamateur “papiertje” als voor hen die dat papiertje niet hebben.

  Wilko
  PA1WBU

  Beantwoorden
 2. Hans Molema - PEoVMT
  Hans Molema - PEoVMT zegt:

  Sorry, het gegeven dat er veel en vaak misbruik werd gemaakt van repeaters, notabene door gelicenseerde radiozendamateurs, heeft mij al heel lang dwars gezeten. Dat misbruik heeft er mede toe geleid dat velen hebben afgehaakt, En zo is de kring wat mij betreft wel weer aardig rond. Wilko’s omerkingen zijn daarom deels begrijpelijk. Soms moet je je neerleggen bij een voldongen feit… Maar waar ik me nooit bij neer zal leggen is het onfatsoen van sommige radiopiraten, die menen dat je mensen die zich WEL aan de regels houden, straffeloos mag wegpesten…Met deze opmerking hoop ik enkele mensen toch even aan het denken te zetten.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!