38 Geslaagden tijdens examens Nijkerk

Afgelopen week deden 24 kandidaten om 13.00 uur het F-examen in Nijkerk. Hiervan slaagden er 16 ofwel 67%. Om 15.15 uur was de examenzaal aardig gevuld met 25 kandidaten voor het N-examen. Hiervan slaagden er 22, ofwel 88%. Een bijzonder hoog aantal en voor een N-examen ook een goed percentage geslaagden.

Deze opgave is uiteraard nog onder het voorbehoud van goedkeuring van de examens door Agentschap Telecom. Het kan enkele weken duren voordat de Stichting Radio Examens de vaststellingsbrief van Agentschap Telecom ontvangt en wij de kandidaten op de hoogte kunnen brengen van de uitslag.

De examenlocatie in Nijkerk is nieuw. SRE laat nu al weten dat deze locatie bevallen is en hier zullen in januari 2020 opnieuw examens afgenomen worden.

Wachten op de uitslag
Veel kandidaten vragen zich af waarom het lang duurt voor de uitslag verwerkt is bij Agentschap Telecom. Secretaris Henk Vrolijk van SRE geeft hier een toelichting op.

Agentschap Telecom ontvangt van de Stichting Radio Examens binnen twee dagen de scores van de deelnemers en het vereiste ‘Rapport van Bevindingen’.
AT gaat van elke geslaagde, via de gemeentelijke basisadministratie, na of de persoonsgegevens kloppen. Daarna worden deze gegevens ‘klaargezet’ in het gebruikersregister, zodat de software van het register een geslaagde, die voor het eerst inlogt, ook als zodanig herkent. Inloggen in het gebruikersregister voordat de herkenning gegevens zijn ingevoerd heeft geen zin.
Dit invoerproces duurt meestal enkele weken, afhankelijk van het aantal deelnemers en van andere (maritieme) examens waar men bij AT ook veel werk aan heeft. Als de gegevens zijn ingevoerd en er geen fouten zijn geconstateerd en als de SRE ook de juiste procedure blijkt te hebben bewandeld, worden de examens officieel ‘vastgesteld’. De SRE ontvangt dan de ‘vaststellingsbrief’ van AT. Wij sturen dan aan iedereen een mailtje dat de vaststelling is ontvangen en dat de brieven met de uitslag er aan komen. Degenen die zeker weten dat ze geslaagd zijn, kunnen dan al inloggen.
De brieven met de uitslag worden zo snel mogelijk na ontvangst van de vaststelling verzonden. Voor de geslaagden zit er ook het certificaat van de SRE bij.”

Meer informatie is te vinden op de website radio-examen.nl.

Hirschmann Engineer
0 antwoorden
 1. PE5I
  PE5I zegt:

  Beste mede amateurs,

  Niet verder vertellen maar ik heb de overheid betrapt op extreem hoge snelheden! Wil je volgende week QRV zijn? Lees dan snel verder!

  Je kan namelijk ook inloggen bij DigiD en, mits je zeker weet dat je daadwerkelijk geslaagd bent, op F5 blijven drukken tot je registratie cq upgrade verschijnt. Daarna kun je je (nieuwe) call-sign opgeven en is je registratie officieel een feit. Met onmiddellijke ingang! Bij mij duurde dat ongeveer een week. Veel sneller als wanneer je op de papieren wacht dus.

  Het heeft daarna wel een eeuwigheid geduurd voordat mijn call ook opvraagbaar was op de site van het AT. Met een aantal afgebroken QSO’s tot gevolg. Ik kan het deze OM’s niet kwalijk nemen, ik stond er niet in dus… Lastig was het evengoed. Vooral omdat mijn oude (N) call-sign niet meer geregistreerd was. Een aantal telefoontjes en mails later, was dat uiteindelijk verholpen.

  Conclusie: Het kan snel. Ik vind een week ‘sneller als het licht’ -snel voor de overheid. Maar dan komt de rest van de molen. En dat vertraagt alles tot de snelheden die de meeste waarnemen… Ver onder de geluidsnelheid in ieder geval…

  Veel plezier met je (nieuwe) hobby en 73 uit het regenachtige Sittard!

  Patrick, PE5I.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!